Pappers Avdelning 51

Sök på sidan: 

 

Hemsida Svenska Pappersindustriarbetareförbundet

 

Pappers 51
Fiskeby Board AB

Box 1,Fiskeby 601 02 Norrköping

 

Ordförande
011 - 15 58 46     

Välkommen Avdelningen A-kassa Arbetsmiljö Lagar & Avtal Studier Fiskeby
Pappers avd 51 Medlem Ungdom Försäkringar Historia Avdelningar i Pappers

 

 

Skiftschema
Info och Länkar
Brevet

 

 

Ett litet ord på vägen till dig som valt att inte vara medlem i Pappers

 

Det måste vara skönt att kunna gå till jobbet Och veta att Du inte är underbetald,  Eftersom Dina arbetskamrater har sett till  Att Du får en skälig lön för Ditt arbete. Dessutom måste det kännas underbart, att Du kan ta en rast, då och då Det har du Dina arbetskamrater att tacka för. När de ändå var i farten, Såg de till att göra Din arbetsplats så säker, så att Du inte skulle skada Dig. De har till och med ordnat så att tvättmedlet Du använder när Du tvättar skiten av Dig efter dagens slit, är fritt från farliga kemikalier.

 

Dina arbetskamrater har dessutom sett till att Du slipper jobba till sent på kvällen. Du får gå hem efter skiftets slut, precis som alla de andra. Men skulle det vara så illa att Du måste jobba övertid, så har de tänkt på det. Dina kamrater har fixat så att Du får en hygglig ersättning, för Dina övertidsstimmar. Och Du, Du måste väl ändå erkänna, att det är skönt med fem veckors semester.
Med lön för alla semesterdagarna. Och skulle Du bli sjuk Din stackare, så har

Dina kamrater sett till att Du får sjuklön och att det finns en företagshälsovård, som Du kan vända Dig till. Sen för all del,  så har de fixat så att Du slipper stå och jobba i t-shirt och jeans. Och Du slipper krossa Dina tår, för Dina arbetskamrater har ordnat gratis skyddsskor till Dig.

Men om Du trots allt skulle arbeta på egen hand, och skada Dina fingrar. Så kan Du ju alltid dra nytta av TFA-försäkringen. Då får Du plåster på såren, och ersättning för sveda och verk.
Dina arbetskamrater verkar ha tänkt på allt! Men om Du skulle få tandvärk, kan Du utnyttja Dina kamrater då? Jo faktiskt.


Börjar Din tand värka på jobbet, så har Dina kamrater sett till att Du får permissionslön under tiden tandläkaren drar ut tanden.  Är tandvärken inte akut, om det bara behöver borras och fyllas upp med amalgam,  då har de fixat så att Du kan använda arbetstidsförkortningen.

 
Då får Du full lön under hela tandläkarbesöket. Skulle Du bli långtidssjuk, men det kan väl aldrig hända Dig, då kan Du utnyttja AGS-försäkringen. Dina kamrater har sett till att Du får en extra sjukförsäkring, som ger Dig tio procent högre sjukpenning upp till ett helt år.  Här ser Du så omtänksamma Dina arbetskamrater är mot Dig, Det är bara synd att Du skiter i dem. När Du en gång blir gammal och ensam, så kommer Du att minnas Dina före detta kamrater. För det är ju de som har fixat så att Du får en extra slant nu, via avtalspensionen. Hoppas Du får leva ett långt och lyckligt liv. Ont i ryggen kommer Du nog aldrig att få,
Du har ju ridit på andras ryggar hela tiden!!!

Hälsningar från Dina "arbetskamrater"

 


Copyright © 2005 Pappers Avdelning 51. Alla rättigheter reserverade.

Senaste Nytt

 

Läs mer>>


 

 

Nästa Möte

Återkommer med tid och plats


  Läs mer>>